кадър 7/8 твРедактор: Въпросът за остраняването на Иван Гешев стои още

...
кадър 7/8 твРедактор: Въпросът за остраняването на Иван Гешев стои още
Коментари Харесай

Адв. Велислав Величков: Въпросът за остраняването на Гешев стои още от назначаването му

кадър 7/8 тв

Редактор: 

Въпросът за остраняването на Иван Гешев стои още от назначението му за основен прокурор. Той беше единствения претендент на прокурорската гилдия, посочен династично от предшественика си Сотир Цацаров, това съобщи адв. Велислав Величков от организацията „ Правосъдие за всеки ”. Според него е било неуместно мнението на Висшия правосъден съвет, че правосъдният министър не може да предлага стартирането на процедура за премахване на основния прокурор.

Според адв. Величков Висш съдебен съвет опъва „ чадър над каскета ”, като дружно с това насочва решаването на въпроса към Народното събрание. Той добави, че е неуместно, в случай че министър Янаки Стоилов не може да предложи процедурата, съветът да заседава 6 часа, вместо да откаже за половин час.

Независимо от това дали партиите в Народното събрание ще се схванат за държавно управление, то би трябвало да вземе решение за смяна на закона за правосъдната власт, с цел да не се повтаря обстановката с Иван Гешев. „ Иначе това ще бъде провален парламент ”, разяснява адв. Величков.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР